Charakterystyka obuwia i jego walory użytkowe:
podeszwa z litego poliuretanu o wysokiej odporności na ścieranie i rozdzieranie
cholewa wykonana z poliuretanu komórkowego o wysokiej elastyczności
samoczyszcząca i antypoślizgowa podeszwa
odporne na działanie oleju napędowego, oleju roślinnego oraz detergentów
podeszwa odporna na temperaturę do 150°C w krótkotrwałym kontakcie
lekkość i elastyczność
bardzo dobre właściwości izolacyjne – zapobiegają przegrzewaniu a także wychładzaniu stóp nawet w wilgotnym i zimnym środowisku pracy
cholewa posiada dodatkową linię umożliwiającą jej skrócenie
wysoka trwałość i wytrzymałość
odporność na bakterie i drobnoustroje
absorbująca wilgoć, antybakteryjna wyściółka z materiału Sanitized®. Doskonale pochłania pot oraz zapobiega rozwojowi bakterii i grzybów
łatwe zdejmowanie obuwia
antyelektrostatyczne
pochłania energię w części piętowej chroniąc układ kostny użytkownika przed nadmiernym obciążeniem
wysoki komfort użytkowania
stabilna podeszwa i ergonomiczna konstrukcja cholewy
z metalowym podnoskiem chroniącym przed uderzeniami z energią 200 J
izolacja spodu od zimna – CI
łatwe w utrzymaniu czystości i dezynfekcji
Branża: przemysł spożywczy, chłodnie, polecany dla zakładów mięsnych, przetwórstwa ryb, mleczarni, browarów, ubojni, rozlewni wód, przetwórstwa warzywno-owocowego
Informacje o bezpieczeństwie produktu Informacje o producencie